Netwerk+Grondig+laat+van+zich+horen+in+Den+Haag
Nieuws
© Peter Smit

Netwerk Grondig laat van zich horen in Den Haag

'Wij hebben geen mestprobleem'. Die boodschap liet Foppe Nijboer, voorzitter van netwerk Grondig, donderdag horen op het Plein in Den Haag. De belangenorganisatie van grondgebonden melkveehouders uitten er hun bezwaren tegen de manier waarop de overheid het stelsel van fosfaatrechten wil invoeren.

Ongeveer zestig demonstranten verzamelden zich voor het gebouw van de Tweede Kamer. Ze gingen er in discussie met enkele Kamerleden en ook met staatssecretaris Martijn van Dam (EZ). Daarbij bleek dat de standpunten behoorlijk ver uit elkaar liggen.

Nijboer verwoordde de gevoelens van onrecht die zijn achterban ervaart. 'Het voelt alsof we een boete krijgen voor een verkeerovertreding die we niet zelf hebben gemaakt.'

Part noch deel

Hij stelde dat grondgebonden melkveehouders 'part noch deel' hebben aan het mestoverschot. 'Onze mest wordt op een waardevolle manier op eigen grond gebruikt.'

Na afloop van de actie gingen de boeren naar de Tweede Kamer. Daar woonden ze de hoorzitting bij over de invoering van fosfaatrechten.

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer