Veiling+Rhein%2DMaas+zet+9+procent+meer+om
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas zet 9 procent meer om

De omzet van Veiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen-Herongen is in het derde kwartaal met 9 procent gestegen. De verkoop in de eerste drie kwartalen van dit jaar ligt 4 procent hoger dan in het afgelopen jaar.

De vraag bij de klokken van de veiling was met name in juli en augustus groot. De middenprijzen lagen tot en met week 28 op een voor dit seizoen hoog niveau. Hierdoor bereikte Veiling Rhein-Maas de tot nog toe hoogste omzet in de maand juli sinds de oprichting van het bedrijf.

Pas eind augustus daalde de vraag bij de klok door de hoge temperaturen. Ook in september zette de veiling het positieve verloop van het derde kwartaal voort. Deze maand werd ondanks de zomerse temperaturen in week 37 met een duidelijke omzetstijging ten opzichte van 2015 afgesloten.

Klokvoorverkoop

Veiling Rhein-Maas meldt een goede ontwikkeling van de klokvoorverkoop. Het digitale verkoopkanaal is in maart voor alle snijbloemen ingevoerd. In de maanden juli tot en met september zijn online bijna 2 miljoen stelen verkocht.

Één van de redenen voor de groei van de klokvoorverkoop is volgens Rhein-Maas de aan het eind van het tweede kwartaal doorgevoerde verlenging van de 'openingstijden' van het digitale verkoopkanaal. Meer dan driehonderd klanten van de veiling hebben toegang tot deze vorm van inkoop. Het aanbod bestaat inmiddels uit meer dan vijfhonderd partijen.

Test

Veiling Rhein-Maas bereidt een test voor om potplanten die via klokvoorverkoop zijn ingekocht, vooraf af te leveren. De bloemenveiling wil dit op de lange termijn bij potplanten en snijbloemen zo veel mogelijk gaan doen. Naar aanleiding van de respons op een dit jaar gehouden klantenonderzoek is Veiling Rhein-Maas bovendien van plan de online-omgeving gebruiksvriendelijker te maken.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer