Fabrikanten woest na aanpassen vloeremissies

De Nederlandse Agrarische Betonindustrie, verenigd in de AGRAB, overweegt naar de rechter te stappen, nadat het ministerie van Infrastructuur en Milieu de meetrapporten van emissie-arme vloeren naar eigen inzicht heeft aangepast.

Hierdoor gaat de emissiewaarde van twaalf emissiearme vloeren, die in 2014 en 2015 zijn gemeten, met 50 procent of zelfs meer omhoog. De vloerenfabrikanten vinden het vreemd, omdat een vloer die al eerder volgens hetzelfde protocol is gemeten, wél een erkenning heeft gekregen als emissiearm stalsysteem.

Natuurlijke ventilatie

De aanpassing heeft met name invloed vloeren in stallen met natuurlijke ventilatie. Volgens woordvoerder Eric van den Hengel accepteren de vloerenfabrikanten deze aanpassingen niet: 'We willen overleggen met het ministerie om deze 'dwaling' teruggedraaid te krijgen.'

Het aanpassen van de meetrapporten steekt vloerfabrikanten in het bijzonder omdat ze voor honderdduizenden euro’s hebben geïnvesteerd in het meten van milieuvriendelijke vloeren en dat nu - nadat ze aan al hun verplichtingen hebben voldaan – het ministerie eenzijdig de regels heeft aangepast.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / 6°
  70 %
 • Dinsdag
  5° / 2°
  50 %
 • Woensdag
  7° / 6°
  90 %
Meer weer