Aanvragen+EU%2Dsubsidie+voor+minder+melk+kan+tot+21+september
Nieuws
© Jan van Liere

Aanvragen EU-subsidie voor minder melk kan tot 21 september

De aanmelding voor de EU-regeling voor vermindering van de melkproductie loopt van 12 september tot en met 21 september 12 uur. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft dat bekendgemaakt.

Melkveehouders die bereid zijn in het vierde kwartaal van dit jaar minder melk af te leveren dan in het vierde kwartaal van 2015, kunnen een tegemoetkoming krijgen. Die bedraagt 14 euro per 100 kilo minder geleverde melk. De vergoeding wordt betaald door de Europese Commissie uit het extra steunfonds voor de veehouderij dat in juli is vastgesteld.

Mogelijk korting

Voor de regeling voor vrijwillige melkproductiebeperking is voor de hele EU 150 miljoen euro beschikbaar. Dat komt neer op een tegemoetkoming voor ongeveer 1,07 miljoen ton melk. Als er meer wordt aangevraagd dan 1,07 miljoen ton, volgt een generieke korting op de te subsidiëren hoeveelheid voor alle aanvragers in de EU. De 14 euro per 100 kilo wijzigt niet.

Melkveehouders die voor de tegemoetkoming in aanmerking willen komen, dienen eerst een verzoek tot deelname in bij RVO. Bij dat verzoek moeten zij aangeven hoeveel kilo melk ze in de periode oktober-december 2016 minder willen leveren aan de erkende eerste koper in vergelijking met dezelfde periode van 2015.

Ondergrens

Aan de regeling is een ondergrens verbonden. Melkveehouders die in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming, moeten van plan zijn om in het vierde kwartaal minimaal 1.500 kilo melk minder te leveren dan in het vierde kwartaal van vorig jaar.

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer