Duitsland verdubbelt bedrag uit Brussels hulppakket

De Duitse regering trekt 58 miljoen euro uit voor steun aan de veehouderij. Landbouwminister Christian Schmidt heeft dat gezegd in een kranteninterview.

Duitsland+verdubbelt+bedrag+uit+Brussels+hulppakket
© CSU

Duitsland krijgt uit het recente hulppakket van de EU bijna 58 miljoen euro. De nationale overheid mag dat verdubbelen. Schmidt zal van die mogelijkheid gebruik maken, zei hij in de Oldenburger Nordwest-Zeitung.

De bewindsman, lid van de Beierse CSU, gaf aan dat het geld met name naar de melkveehouderij zal gaan. Hoe het precies wordt besteed, is nog niet duidelijk. Eerder heeft Schmidt wel aangegeven dat hij steun aan de sector wil koppelen aan vermindering van de melkproductie.

Twee doelen

Het lijkt erop dat hij nog steeds op die lijn zit. ‘Onze hulp aan de melkveehouderij heeft twee doelen’, zei hij in de Nordwest Zeitung. ‘Liquiditeit voor de bedrijven en een betere beheersing van de hoeveelheid melk voor de markt.’

Het is de bedoeling dat in september spijkers met koppen worden geslagen. Boeren zouden zich dan ook al kunnen aanmelden voor deelname aan het hulppakket.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer