Bel+RVO+als+brief+dieraantallen+niet+is+ontvangen
Nieuws
© Jan van Liere

Bel RVO als brief dieraantallen niet is ontvangen

Melkveehouders die nog geen bericht hebben gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) over het aantal dieren op hun bedrijf, doen er goed aan zo snel mogelijk contact op te nemen met de dienst. Dat advies geeft LTO Nederland.

RVO heeft vanaf augustus alle bedrijven waarvan wordt aangenomen dat ze recht hebben op fosfaatrechten, een brief gestuurd over het geregistreerde veebestand op 2 juli 2015. Dat is de peildatum voor het nieuwe stelsel van fosfaatrechten.

Bij LTO komen meldingen binnen van melkveehouders die nog geen bericht hebben gehad van RVO. De dienst heeft inmiddels wel alle brieven verstuurd. Wie er geen heeft ontvangen, komt misschien niet in het bestand voor als melkveehouder. Een mogelijkheid is ook dat met de verzending iets mis is gegaan.

Bellen of mailen

Om tijdig duidelijkheid te krijgen en geen rechten mis te lopen, is het zaak op korte termijn te bellen of mailen met RVO. Op die manier is te achterhalen wat er aan de hand is. Het klantcontactcentrum is telefonisch bereikbaar op (088) 0424242 op werkdagen van 8.30 tot 17 uur. Mailen kan met behulp van een contactformulier op www.rvo.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  10 %
 • Woensdag
  9° / 3°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 8°
  25 %
Meer weer