Hitteprotocol veevervoer voor het eerst in werking

Boeren, vervoerders en slachterijen krijgen komende dagen voor het eerst te maken met het hitteprotocol voor veetransporten. De nieuwe regels voor veevervoer bij hoge temperaturen gingen begin juli in.

Hitteprotocol+veevervoer+voor+het+eerst+in+werking
© Twan Wiermans

Volgens de weersvoorspellingen lopen in sommige delen van het land deze week de temperaturen op tot 30 graden. Bij temperaturen boven de 27 graden mogen volgens de nieuwe sectorafspraken dieren alleen in de vroege ochtend of avond vervoerd worden. De controleurs van de NVWA zullen op die dagen ook hun werkroosters aanpassen.

De aanpassingen in de transportijden waren eerder niet mogelijk, omdat de keurmeesters van de NVWA dan niet aanwezig waren op de slachthuizen.

Pluimvee

Naast de aanpassing van de vervoerstijden zal bij warm weer ook het aantal dieren in de vrachtwagens verminderd worden. In juli en augustus is het niet langer mogelijk om levende dieren naar Turkije te vervoeren. Bij temperaturen boven de 35 graden stopt het transport van varkens, koeien en schapen.

De nieuwe afspraken gelden nu alleen voor hoefdieren. Voor het vervoer van pluimvee worden later dit jaar afspraken gemaakt. De NVWA gaat toezien op naleving van de nieuwe voorschriften.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer