Zonnepaneel+bij+akkerbouwer+en+groenteteler+in+zwang
Nieuws
© VidiPhoto

Zonnepaneel bij akkerbouwer en groenteteler in zwang

Ongeveer een kwart van de akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers wil zonnepanelen aanschaffen, blijkt uit onderzoek van het bureau AgriDirect in Roggel.

Uit dezelfde enquête komt naar voren dat op dit moment 24 procent van de akkerbouwers en 21 procent van de vollegrondsgroentetelers over zonnepanelen beschikt. In vier jaar tijd is het percentage zonnepanelen op akkerbouw- en groenteteeltbedrijven meer dan verdrievoudigd. In 2013 had 7,4 procent van de akkerbouwers en 6 procent van de vollegrondsgroentetelers panelen op het bedrijf.

Stijgende lijn

AgriDirect heeft in de maanden februari tot en met april 2016 zo'n zevenduizend boeren met minstens 10 hectare akkerbouwgrond en 2 hectare vollegrondsgroente-areaal benaderd met vragen over hun bedrijfsactiviteiten, de toekomstintenties en de aanwezigheid van een mogelijke bedrijfsopvolger.

Na een daling in 2014, zit er weer een stijgende lijn in de investeringsbereidheid, concludeert AgriDirect.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer