Recordaantal bezoekers Aardappeldemodag

De organisatie van de Aardappeldemodag meldt dat afgelopen woensdag een recordaantal belangstellenden het grote aardappelevenement in Westmaas bezochten.

Het aantal van ruim 8.000 bezoekers is ongeveer duizend meer dan bij de vorige editie in 2014.

Marieke Ampt van PPO-Westmaas denkt dat de grote belangstelling voor de Aardappeldemodag voor een groot deel te danken aan het goede weer tijdens de dag en de afgelopen periode.

'Akkerbouwers zijn over het algemeen goed bij met het werk en daarom was er voor veel van hen voldoende tijd om er een dag tussenuit te gaan', aldus Ampt.

Internationale belangstelling

Een trend volgens Ampt is de toename van de internationale belangstelling voor de Aardappeldemodag. 'Er waren meer bezoekers uit België en Duitsland dan bij voorgaande edities', verklaart Ampt.

De organisatie van de Aardappeldemodag kijkt ook tevreden terug op het experiment om op een akkerbouwbedrijf in de buurt van de PPO-locatie het Holland Process Paviljoen aan te leggen. Met een pendelbus werden de bezoekers hier naartoe vervoerd voor een demonstratie van de verwerking van consumptieaardappelen.

'Daarover hebben we veel positieve reacties gehoord. Wij zijn trots op de standhouders die dit paviljoen hebben ingericht en de verwerking op deze manier hebben kunnen demonstreren', aldus Ampt.

Weer

 • Maandag
  15° / 14°
  60 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  20 %
 • Woensdag
  19° / 13°
  20 %
Meer weer