%27Meer+kansen+dan+bedreigingen+voor+aardappelsector%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Meer kansen dan bedreigingen voor aardappelsector'

De Nederlandse aardappelsector toonde vandaag tijdens de Aardappeldemodag zijn vitaliteit in de volle breedte.

Het grote evenement op de locatie van PPO in Westmaas is naar schatting bezocht door zo'n 7.000 belangstellenden. De organisatie was in handen van Wageningen UR en NAO (Nederlandse Aardappelorganisatie).

Thema van de demodag 2016 was vitaliteit. 'We moeten ervoor zorgen dat deze sector tegen een stootje kan', gaf Dick Hylkema bij de opening als verklaring voor het thema. De nieuwe directeur van NAO benadrukt dat de Nederlandse aardappelketen op dit moment veel perspectief heeft. 'En de vitaliteit zorgt ervoor dat we over tien jaar nog steeds een gouden toekomst hebben.'

Goed doordachte plannen

Ruud Huirne, directeur Food en Agri van Rabobank complimenteerde de organisatoren met het evenement. 'Dit is een prachtige gelegenheid voor iedereen in de sector om kennis op te doen en om te netwerken. Voldoende kennis en een ruim netwerk zijn vaak de basis voor goed doordachte plannen.'

Ook Huirne vindt dat de kansen voor de Nederlandse aardappelteelt groter zijn dan de bedreigingen. 'Als Rabobank willen we graag een bijdrage blijven leveren aan de toekomst van deze sector.'

Rooimachines en inschuurlijnen

Naast inleidingen en flitspresentaties presenteerden meer dan 75 bedrijven en organisaties zich op een bedrijvenmarkt. Daarnaast was er tijdens de Aardappeldemodag veel aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mechanisaties. Verschillende rooimachines en inschuurlijnen werden in het veld gedemonstreerd.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer