Eerste kalfsvlees eind september naar VS

EU-landbouwcommissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Phil Hogan, geeft vrijdag 23 september in de Rotterdamse haven de eerste zending Nederlands kalfsvlees naar de Verenigde Staten (VS) vrij. Eveneens gaat er dan een zending varkensvlees naar China.

Hogan zal in Rotterdam het belang van de export en de rol van de Europese Commissie belichten. Aansluitend geven enkele captains of industry uit het Nederlandse vleesbedrijfsleven hun visie op de grote economische betekenis van de uitvoer.

Vervolgens vindt de eerste zending van Nederlands kalfsvlees plaats naar de VS. Daarnaast zwaait Hogan een zending Nederlands varkensvlees uit met bestemming China. De export van varkensvlees naar China heeft dit jaar een recordhoogte bereikt en biedt veel perspectief voor de varkensvleesketen.

Exportbevordering

De Europese Commissie zet zwaar in op bevordering van de export, zeker sinds het Russische embargo op Europese landbouwproducten. Zo heeft Hogan beleidsmatig een speerpunt gemaakt van exportgroei en exportdiversificatie.

Het optimaal kunnen benutten van de mondiale exportkansen is van cruciaal belang voor de Nederlandse vleessector. Verbreding van mogelijkheden en een goede samenwerking tussen overheden en het bedrijfsleven staan voor de COV dan ook centraal. Nederlandse vleesondernemingen exporteren jaarlijks voor circa € 5 miljard.

Economisch belang

Ruim 100 miljoen mensen in binnen- en buitenland consumeren dagelijks vlees van Nederlandse herkomst. Dankzij de hoge vleeskwaliteit, garanties rond voedselveiligheid, dierenwelzijn en het duurzaam produceren staat Nederlands vlees internationaal erg goed aangeschreven.

EU Commissaris Hogan is 23 september in Rotterdam voor het congres van de European Livestock and Meat Trades Union (UECBV), de Europese organisatie voor de vleessector. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is aangesloten bij de UECBV en in Rotterdam organisator en gastheer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer