Veehouders+delen+foto%27s+%23geenhittestress+op+sociale+media
Nieuws
© William Hoogteyling

Veehouders delen foto's #geenhittestress op sociale media

Melkvee-, varkens- en andere veehouders nemen deze week tal van maatregelen om de dieren de hitteperiode zo comfortabel mogelijk te laten doorkomen. Op de sociale media delen ze hun ervaringen.

Via foto's en filmpjes van veehouders kan iedereen meekijken met de varkenshouders en alle maatregelen die zij voor hun dieren nemen. Dit gebeurt onder de hashtag #geenhittestress.

'Varkenshouders zijn zich meer dan wie dan ook bewust van de extra zorg die de dieren tijdens deze hitteperiode nodig hebben. De maatregelen die varkenshouders nemen tegen het ontstaan van hittestress bij dieren, zijn echter niet altijd zichtbaar voor burgers', zeggen voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij en NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

'Wij willen de komende dagen daarom aan de burgers laten zien wat varkenshouders doen om hun dieren zo comfortabel mogelijk door de hitteperiode te laten komen. Wij hebben alle varkenshouders opgeroepen om, met de hashtag #geenhittestress, de komende dagen foto's en filmpjes vanuit de stal te delen op sociale media, zoals Facebook, Twitter, Instagram, et cetera.'

Meekijken in de stal

LTO Varkenshouderij en NVV delen deze foto's en filmpjes ook via hun eigen sociale media. Op die manier kan iedereen meekijken met de boer(in) en de dieren in de stal.

'Wij zijn ons zeer bewust van de maatschappelijke aandacht voor de varkenshouderij en nemen de zorgen en wensen van burgers ook serieus. Wij vinden het belangrijk dat mensen weten én te zien krijgen dat onze dieren, ook tijdens een hittegolf, optimale zorg krijgen. Onze sector is transparant en open en die inkijk geven wij dan ook graag', aldus Douma en Jansen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer