Voorjaarsschade wordt in september uitbetaald

Boeren die bij het Faunafonds een vergoeding voor de voorjaarsschade(s) hebben aangevraagd, krijgen uiterlijk eind september uitbetaald.

Voorjaarsschade+wordt+in+september+uitbetaald
© digitaal

'Wij zijn momenteel bezig om alle binnenkomende rapporten zo snel mogelijk af te handelen. Deze werkwijze houdt in dat de afhandeling van de voorjaarsschades voor het overgrote deel vanaf nu tot tien weken hierna plaatsvindt', meldt het Faunafonds op de site van BIJ12, de organisatie die de provincies steunt op het gebied van natuur en landelijk gebied.

De betalingen van de voorjaarsschades verwacht het Faunafonds uiterlijk eind september te doen. 'Dit is wel afhankelijk van de datum van binnenkomst van het taxatierapport, of van de datum van levering van aanvullende informatie, als de grondgebruiker daarom heeft gevraagd door middel van een vragenbrief.'

Ganzenschade

Het Faunafonds zegt regelmatig vragen te ontvangen over het moment waarop de uitbetaling van de tegemoetkoming van de voorjaarsschade plaatsvindt. Het gaat hierbij dan vooral om ganzenschade.

Het merendeel van de taxaties hebben begin mei plaatsgevonden, voordat de eerste snee gras is gemaaid, of vee in de wei is gelaten. Op percelen waarop een weidevogelpakket met rustperiode is afgesloten, is de eindtaxatie kort voor het eind van die rustperiode verricht

Rapporten

De taxateur stuurt vervolgens zijn rapport naar het taxatiebureau, die ze checkt. De rapporten gaan daarna naar BIJ12 waar de afhandeling plaatsvindt. BIJ12 heeft de taxatierapporten tussen half mei en half juni ontvangen en er komen nog rapporten binnen.

'Vanaf de datum van binnenkomst hebben wij tien weken de tijd nodig om de schaderapporten inhoudelijk te beoordelen, te verwerken, te verifiëren en betaalbaar te stellen', aldus het Faunafonds.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer