Ahold en Delhaize slanken af in VS

Ahold en Delhaize staan in de Verenigde Staten voor de verkoop van 81 winkels aan zeven verschillende kopers. Dat is een harde eis die de Amerikaanse toezichthouder FTC steelt om goedkeuring te kunnen geven voor de eerder aangekondigde fusie.

Ahold+en+Delhaize+slanken+af+in+VS
© Thierry Schut

De supermarktbedrijven kondigden eerder deze week al aan dat het niet lang zal duren alvorens alle autoriteiten akkoord zijn. Daarbij werd al aangegeven dat 86 winkels in de verkoop gingen.

De supermarkten die worden verkocht liggen in een aantal staten waar Ahold en Delhaize actief zijn. Een woordvoerder van Ahold gaf vrijdag desgevraagd aan dat de vijf extra winkels die verkocht worden, nodig waren om kopers over de streep te trekken.

Afronding

De fusie is zaterdag officieel afgerond, nadat er hier en daar nog wat punten en komma's waren gezet. Op maandag ziet het 'nieuwe' bedrijf met onder meer een nieuw logo en een nieuwe website het levenslicht.

De megafusie tussen Albert Heijn-eigenaar Ahold en het Belgische Delhaize werd eind juni vorig jaar aangekondigd. Door de samensmelting ontstaat een bedrijf met ruim 6.500 winkels in Europa en de Verenigde Staten, waar circa 375.000 medewerkers meer dan 50 miljoen klanten bedienen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer