Overijssel zoekt natuurontwikkelaars

Provincie Overijssel haalt haar doelstelling voor particulier natuurbeheer nog niet. Zij roept particulieren op om zich alsnog aan te melden voor het creëren van 73 hectare nieuwe natuur of versterking van bestaande natuur.

Overijssel+zoekt+natuurontwikkelaars
© ruud ploeg

Overijssel stimuleert de particulier natuurontwikkeling met een subsidieregeling. Projectplannen kunnen worden ingediend van 1 september tot 10 oktober 2016.

Selectie

De aanbiedingen worden na de sluitingsdatum gewogen en geselecteerd. Op de website van de provincie, onderdeel 'Projecten', is een toelichting te vinden over de aanmelding en de criteria waarop de aanbiedingen worden beoordeeld.

Volgens gedeputeerde Hester Maij richt Overijssel zich met de regeling heel bewust op eigenaren van bestaande natuurgebieden of van percelen die zij graag in natuur willen omzetten. 'Daarmee geven we inwoners van Overijssel zelf de kans om onze provincie groener te maken', aldus de gedeputeerde.

Tekort

De provinciewil in 2018 via particuliere grondeigenaren 730 hectare nieuwe natuur hebben gerealiseerd. Er is nu een tekort van tien procent op deze doelstelling.

Bij de regeling gaat het om grond in de directe nabijheid van de Ecologische Hoofdstructuur waar nu geen natuurbestemming op ligt, maar waar een eigenaar kansen voor natuurontwikkeling ziet. Of een particulier die de kwaliteit van zijn natuurgebied wil verhogen.

De nieuwe natuursubsidie is onderdeel van de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer