Miljoen+euro+voor+aanpak+droogte+Twente
© Foto: provincie Overijssel

Miljoen euro voor aanpak droogte Twente

Om droogteproblemen in Noordoost-Twente te verminderen en te voorkomen is de komende jaren in totaal 1 miljoen euro beschikbaar. Dat geld komt van waterschap Regge en Dinkel en provincie Overijssel, meldt gedeputeerde Bert Boerman.

De hoge zandgronden in Noordoost-Twente hebben nu in droge zomers al een watertekort. Door klimaatverandering, meer en langere droge perioden, bevatten de beken in de toekomst steeds vaker onvoldoende water of vallen zelfs gedeeltelijk droog.

Dat is niet wenselijk voor landbouw en natuur, geeft Boerman aan. Er zijn daarom maatregelen om het water in Noordoost-Twente beter vast te houden. Waterschap Regge en Dinkel ontwikkelde daarvoor een plan van aanpak.

DROP

Dat programma maakt onderdeel uit van het Europese project Drought Adaptation (DROP). Hierin werken elf organisaties uit heel Europa samen om tot goede oplossingen te komen voor dit probleem.

'Grensoverschrijdende samenwerking is essentieel bij het realiseren van slimme en efficiënte oplossingen', benadrukt Boerman.

Samenwerkingsverband

De gebiedsontwikkeling Noordoost-Twente is een samenwerkingsverband tussen provincie Overijssel, de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en waterschap Regge en Dinkel.

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer