Kaas+de+nummer+1+broodbeleg
Nieuws
© Imcatering.nl

Kaas de nummer 1 broodbeleg

Onderzoek van vleeswarenfabrikant Stegeman wijst uit: Nederlanders nemen het liefst tijdens de lunch een boterham met kaas. Goede tweede zijn vleeswaren.

Na kaas (71 procent) en vleeswaren (68 procent) volgt zoet broodbeleg, zoals jam, hagelslag en chocoladepasta, met 31 procent.

Bijna de helft van de mannen (45 procent) neemt volgens Stegeman liever niet de moeite iets nieuws uit te proberen op de boterham. Dat is bij vrouwen 30 procent.

Gezond

Vrouwen blijken overigens vaker dan mannen voor gezond broodbeleg te kiezen. Mannen kiezen daarentegen het meest voor vlees op hun boterham.

Vooral mannen zijn dan overigens echte carnivoren: maar liefst 73 procent eet het vaakst vleeswaren op brood, tegenover 64 procent van de vrouwen.

Onlineonderzoek

Het onlineonderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van Stegeman. Het onderzoek is uitgevoerd onder 501 Nederlandse mannen en vrouwen.

Deelnemers werd gevraagd naar hun lunchgewoonten en -behoeften. De respondenten zijn representatief geselecteerd naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleiding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer