McCain stuurt telers excuusbrief

McCain verontschuldigt zich in een nieuwe brief aan de telers voor de eventuele onrust die het verbieden van bepaalde actieve stoffen in de aardappelteelt heeft veroorzaakt.

McCain+stuurt+telers+excuusbrief
© Nieuwe Oogst

McCain had plannen om dit jaar de actieve stof Esfenvaleraat te verbieden. Daardoor zouden telers de middelen Sumicidin Super en Sumi-Alpha 2.5 EC niet meer mogen gebruiken.

Voor volgend jaar stonden nog twee actieve stoffen in de planning en zouden nog eens drie middelen tegen luizen komen te vervallen.

Te overhaast

De fritesfabrikant komt tot de conclusie dat de brief van 16 juni 'te strikt en te overhaast was'. In een nieuwe brief draait McCain het verzoek deze week terug.

'Wij verbieden het gebruik van de genoemde actieve stoffen niet', schrijft McCain in de brief aan de telers.

Lange termijnplan

Tegelijk vraagt de fritesfabrikant om, waar mogelijk, naar alternatieve oplossingen te zoeken in het kader van het lange termijnplan voor een duurzame aardappelteelt.

Uit de brief van McCain blijkt dat het bedrijf de druk op het milieu bij de teelt van aardappelen wil blijven verminderen.

Alternatieven

McCain hoopt dat telers naar alternatieven blijven zoeken. Dankzij hun medewerking is de hoeveelheid actieve stof het laatste decennium significant verminderd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer