%27Komkommertijd%27+promoot+groente+en+fruit
Nieuws
© Dirk Hol

'Komkommertijd' promoot groente en fruit

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft vrijdag op het Plein in Den Haag het startschot gegeven voor een nieuwe promotiecampagne voor groente en fruit.

Met 'Komkommertijd' greep Van Dam samen met het GroentenFruit Huis en het Voedingscentrum het begin van het zomerreces aan om aandacht te vragen voor het eten van voldoende groente en fruit.

Vanuit een marktkraam deelde de staatssecretaris samen met telers en het Voedingscentrum snackgroenten uit aan voorbijgangers. Ook kondigde hij een nieuwe publiekscampagne van het Voedingscentrum aan.

Schooljaar

Bij de start van het nieuwe schooljaar begint een campagne die Nederlanders moet stimuleren meer groente en fruit te eten.

'Slechts 2 procent van de Nederlanders eet voldoende groente. Gemiddeld eten we nu zo'n 145 gram groente per persoon per dag. Het Voedingscentrum adviseert om minstens 250 gram groente per dag te eten', aldus Van Dam.

Groenteteller

De campagne roept mensen niet alleen op om meer groente en fruit te eten. Ook wordt de online Groenteteller gelanceerd. Daarmee kunnen mensen precies zien of ze voldoende groente eten en krijgen ze tips en recepten.

De staatssecretaris kondigde verder aan dat hij na de zomer met alle partijen uit de groente- en fruitsector wil komen tot een 'Nationaal Actieplan Groente & Fruit' om Nederlanders meer groente en fruit te laten eten.