Vierdaagseloper+eet+veel+groente+en+fruit
Nieuws
© Radboudumc

Vierdaagseloper eet veel groente en fruit

Vierdaagselopers eten veel meer groente en fruit dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek dat tijdens de 99ste Nijmeegse Vierdaagse onder drieduizend wandelaars wordt uitgevoerd.

Wandelende vrouwen eten nog meer fruit en groente dan de mannen. Opvallend is ook dat de consumptie van groente en fruit toeneemt naarmate de deelnemers ouder zijn, zegt inspanningsfysioloog Maria Hopman van het Radboudumc in Nijmegen.

De Gezondheidsraad adviseert om elke dag twee ons groente en twee stuks fruit te eten. De gemiddelde Nederlander haalt die dagelijkse hoeveelheid lang niet, maar de Vierdaagseloper zit er niet ver vanaf.

Vis

De wandelaars moeten wel meer vette vis eten. Het is gezond om dat eenmaal per week te doen, maar net als de andere Nederlanders eet maar een op de vier lopers geregeld een visje.

De wetenschappers onderzoeken de gegevens van de wandelaars na de Vierdaagse nog verder. Ze willen weten of iemand die veel beweegt ook vanzelf gezonder eet.

ANP

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer