Westland%2DOostland+strijdt+voor+schoon+water
Nieuws
© Koen van Wijk

Westland-Oostland strijdt voor schoon water

De kwaliteit van het oppervlaktewater in veel glastuinbouwpolders blijft onder de maat. Tot teleurstelling van Hoogheemraadschap Delfland en LTO Glaskracht sorteren de huidige maatregelen voor glastuinders onvoldoende effect.


De strijd tegen te vuil kaswater wordt binnenkort over een nog breder front gestreden. Een brede coalitie van Zuid-Hollandse overheden heeft zich recent onder voorzitterschap van LTO Glaskracht verbonden aan het afsprakenkader ‘Westland/Oostland samen op weg naar de emissieloze kas’.
Dat schrijft Nieuwe Oogst deze zaterdag in een Analyse.

Waterkwaliteitsrapportage

De recent gepubliceerde waterkwaliteitsrapportage van Delfland over 2015 liegt er niet om en is mede de aanleiding voor actie.

Ondanks aansluiting op het riool komen gewasbeschermingsmiddelen, fosfaat en stikstof nog in te hoge concentraties in het oppervlaktewater terecht.

Campagne

Samen met Delfland willen het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en inliggende gemeenten kijken hoe de waterkwaliteit in glastuinbouwgebieden omhoog kan. Ze denken aan een gedragscampagne.

De inzet voor een mogelijke campagne is: maak de inzet voor schoon oppervlaktewater door tuinders net zo sexy als duurzame warmte en biologische bestrijding.

. Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer