Slachterij De Groene Weg groeit als kool

De markt van biologisch vlees zit flink in de lift. Marktleider De Groene Weg rekent op een jaarlijkse groei van 6 tot 7 procent. 'De vraag is groter dan het aanbod', concludeert algemeen manager Allard Bakker.

Slachterij+De+Groene+Weg+groeit+als+kool
© Nieuwe Oogst


Vooral in 2015 piekte de markt voor biologisch vlees, met een groei van zo'n 15 procent. De Groene Weg zag met name supermarkten vol inzetten op biologisch vlees. 'Zo snel kunnen wij helaas niet schakelen', zegt Bakker.

'Een boer heeft ruim twee jaar nodig om volledig over te stappen op ons biologisch concept.'

Aansluiters gezocht

Volgens Gerard Top, voorzitter van de leveranciersvereniging, kunnen boeren zich altijd aansluiten. 'We hanteren wel strenge voorwaarden in de biologische productie, zoals weidegang voor zeugen zonder biggen. Het wisselgeld is de zekerheid in afzet en een fatsoenlijke prijs.'

De Groene Weg telt 12 eigen slagerijen en 65 aangesloten biologische veehouders. Het concept bestaat deze week precies 35 jaar.

Runderen en lammeren

In 2019 slacht de dochteronderneming van Vion Food naar verwachting 100.000 biologische varkens in de slachterij in Groenlo. Daarnaast verwerkt het bedrijf runderen en lammeren.

De Groene Weg exporteert ruim de helft van het biologisch vlees naar het buitenland. Met name naar Duitsland en de rest van Noordwest-Europa.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer