Slachterij De Groene Weg groeit als kool
De markt van biologisch vlees zit flink in de lift. Marktleider De Groene Weg rekent op een jaarlijkse groei van 6 tot 7 procent. 'De vraag is groter dan het aanbod', concludeert algemeen manager Allard Bakker.
Vooral in 2015 piekte de markt voor biologisch vlees, met een groei van zo'n 15 procent. De Groene Weg zag met name supermarkten vol inzetten op biologisch vlees. 'Zo snel kunnen wij helaas niet schakelen', zegt Bakker.
'Een boer heeft ruim twee jaar nodig om volledig over te stappen op ons biologisch concept.'
Aansluiters gezocht
Volgens Gerard Top, voorzitter van de leveranciersvereniging, kunnen boeren zich altijd aansluiten. 'We hanteren wel strenge voorwaarden in de biologische productie, zoals weidegang voor zeugen zonder biggen. Het wisselgeld is de zekerheid in afzet en een fatsoenlijke prijs.'
De Groene Weg telt 12 eigen slagerijen en 65 aangesloten biologische veehouders. Het concept bestaat deze week precies 35 jaar.
Runderen en lammeren
In 2019 slacht de dochteronderneming van Vion Food naar verwachting 100.000 biologische varkens in de slachterij in Groenlo. Daarnaast verwerkt het bedrijf runderen en lammeren.
De Groene Weg exporteert ruim de helft van het biologisch vlees naar het buitenland. Met name naar Duitsland en de rest van Noordwest-Europa.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-

Toro Z-master Pro 8000
2018, P.O.A.
-

Veiligheidsgewichtblok
Gebruikt, € 2.400
-

Andex 300
Gebruikt, € 1.250
-

Case IH PUMA 160 CVX
2014, P.O.A.
Vacatures
Beleidsmedewerker Boomkwekerij
Royal Anthos - Hillegom
Teamleider teelt
IBN - Schaijk
Technisch Specialist
Pater Bloembollen - Spierdijk
Vacature veldmedewerker Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb)
BoerenNatuur Brabant Oost - NL
Internationaal Accountmanager
Schaap Holland BV - Biddinghuizen
Weer
-
Zaterdag12° / 7°95 %
-
Zondag11° / 7°95 %
-
Maandag11° / 6°90 %












