Onderzoek naar beoordeling groenten en fruit

Telers en supermarkten ontvangen binnenkort een uitnodiging om mee te werken aan een online onderzoek naar de uiterlijke specificaties van groente en fruit.

Wageningen Universiteit is in samenwerking met agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy bezig met een onderzoek over de beoordeling van groenten en fruit op basis van uiterlijke specificaties.

Dit wel zeggen op basis van bijvoorbeeld kleur, vorm of grootte en niet op basis van smaak, veiligheid of kwaliteit. Belangrijk is om na te gaan wie in de keten bepaalt of producten goed of slecht zijn.

Afwijkende kleur

Daarnaast wordt onderzocht wat er met producten gebeurt die op basis van uiterlijke specificaties (bijvoorbeeld afwijkende kleur, vorm of grootte) niet toegelaten worden tot de markt.

Interessant is om na te gaan of er (meer) mogelijkheden zijn om dergelijke producten op de markt te brengen. Een aantal mogelijkheden hiervoor zullen worden getoetst.

Alle telers en retailers die meewerken aan het onderzoek ontvangen een samenvatting van de belangrijkste onderzoeksresultaten. Het onderzoek wordt vrijdag 24 juni per e-mail verstuurd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer