Snacken groenten vergadert goed
Het aanbieden van snackgroenten op het werk is een effectieve manier om groenteconsumptie te stimuleren.

Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen UR in samenwerking met Greenco, Albron, FMHaaglanden, Bayer/Nunhems en het GroentenFruit Huis. Foodserviceorganisatie Albron gaat daarom structureel snackgroenten aanbieden in bedrijfsrestaurants en in vergaderruimtes.
Als deelnemers aan een vergadering snackgroenten wordt aangeboden, consumeren ze gemiddeld daar al 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, leert onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI).
Makkelijk en snel
Consumenten kunnen snackgroenten makkelijk en snel eten bij vergaderingen. Dit in tegenstelling tot fruit dat vaak geschild of gesneden moet worden en afval geeft.
Veelal kiezen consumenten voor een ongezondere snack zoals koekjes of gefrituurde snacks. Deze zijn aantrekkelijk en gemakkelijk en worden vaak aangeboden.
Cateringaanbod
Nieuwe, gezonde snackgroenteconcepten spelen in op de behoefte naar gezondheid en passen goed in het cateringaanbod.
Naast het vergroten van het aanbod ervan voor bedrijven, denkt Yvonne Vanlier van Greenco dat er ook een markt ligt voor groene gezonde snacks in sportkantines. 'Op het gebied van sport werken we samen met de gezonde sportkantine, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht.'
Bekijk meer over:
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Valtra T234D
Gebruikt, P.O.A.
-
Fendt 312 S4
2018, P.O.A.
-
Rumptstad Stoppelploeg
Gebruikt, P.O.A.
-
Kuhn GF 6000
1989, P.O.A.
Vacatures
Medewerker Akkerbouw
Landbouwbedrijf Oosthof - Rilland
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Stagiair(e) Redacteur Akker- en Tuinbouw
Nieuwe Oogst - NL
Stagiair(e) Redacteur Agrarische Markten
Nieuwe Oogst - NL
Veldmedewerker Pacht Provinciale gronden (16-24 uur)
Provincie Fryslân - NL
Weer
-
Donderdag17° / 7°0 %
-
Vrijdag17° / 7°0 %
-
Zaterdag19° / 7°0 %