Snacken groenten vergadert goed
Het aanbieden van snackgroenten op het werk is een effectieve manier om groenteconsumptie te stimuleren.

Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen UR in samenwerking met Greenco, Albron, FMHaaglanden, Bayer/Nunhems en het GroentenFruit Huis. Foodserviceorganisatie Albron gaat daarom structureel snackgroenten aanbieden in bedrijfsrestaurants en in vergaderruimtes.
Als deelnemers aan een vergadering snackgroenten wordt aangeboden, consumeren ze gemiddeld daar al 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, leert onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI).
Makkelijk en snel
Consumenten kunnen snackgroenten makkelijk en snel eten bij vergaderingen. Dit in tegenstelling tot fruit dat vaak geschild of gesneden moet worden en afval geeft.
Veelal kiezen consumenten voor een ongezondere snack zoals koekjes of gefrituurde snacks. Deze zijn aantrekkelijk en gemakkelijk en worden vaak aangeboden.
Cateringaanbod
Nieuwe, gezonde snackgroenteconcepten spelen in op de behoefte naar gezondheid en passen goed in het cateringaanbod.
Naast het vergroten van het aanbod ervan voor bedrijven, denkt Yvonne Vanlier van Greenco dat er ook een markt ligt voor groene gezonde snacks in sportkantines. 'Op het gebied van sport werken we samen met de gezonde sportkantine, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht.'
Bekijk meer over:
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X167 (WCH) #60943
Gebruikt, € 5.247
-
Gebruikt, P.O.A.
-
Cappon onbekend
Gebruikt, P.O.A.
-
Veiligheidsgewichtblok
Gebruikt, € 2.400
Vacatures
Toezichthouder Stikstof
Recruitment Marketeers - NL
Weer
-
Zaterdag22° / 5°0 %
-
Zondag23° / 7°0 %
-
Maandag23° / 9°10 %