Windpark Wieringermeer sluit deal met buren

Windpark Wieringermeer en de omwonenden zijn het eens over de hoogte en verdeling van een 'burenregeling'. Dat meldt energieleverancier Nuon op haar website.
Omgevingsraad

Windpark+Wieringermeer+sluit+deal+met+buren
© Nuon

De regeling is onderdeel van het Polderprofijtplan van Windpark Wieringermeer, dat in het leven is geroepen om direct omwonenden mee te laten delen in de opbrengsten van de windturbines.

Taai proces

De uitkomst van de onderhandelingen is dat het budget met ruim 40 procent is verhoogd naar 429.000 per jaar, te verdelen over ongeveer 330 huishoudens. Floris Groenendijk, namens de omwonenden: 'Het was een taai proces, maar we zijn tevreden dat we dit eruit hebben kunnen slepen.'

Via de Burenregeling ontvangen omwonenden binnen 1250 meter van een windmolen een jaarlijks bedrag, dat afhankelijk is van de afstand tot de dichtstbijzijnde turbine én van het aantal turbines in de buurt. Daarnaast is er een windafhankelijke bonus afgesproken.

Gerard van Oostveen, projectdirecteur namens Nuon: 'Windpark Wieringermeer is het eerste project dat heeft gewerkt met een omgevingsraad. De eerste afspraken zijn gemaakt en ook in de volgende fases blijven we de constructieve samenwerking voortzetten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer