Flevolanders+stappen+graag+in+wind
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Flevolanders stappen graag in wind

Bijna tachtig procent van de bewoners van het buitengebied van Oostelijk Flevoland wil deelnemen in windenergie.

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van het collectief WIndshare met steun van de Windvereniging Oostelijk Flevoland, Provincie Flevoland en de gemeenten Dronten en Lelystad.. Windshare is een initiatief van een groep bewoners die de kansen die windenergie biedt voor alle bewoners in het gebied bereikbaar wil maken.

Reacties

Van de ruim 700 bewoners in het buitengebied van Oostelijk Felevoland die zijn benaderd, hebben ruim 300 bewoners gereageerd. Het onderzoek is uitgevoerd onder álle bewoners van het buitengebied, mét en zonder windmolen.

Tweederde van de respondenten blijkt positief te staan tegenover participatie in windenergie. Daarnaast wijst het onderzoek uit dat een groot deel van de bewoners (80 procent) behoefte heeft aan samenwerking bij het realiseren van participatie in windenergie.

Stimulans

Ook blijken de ondervraagden goed op de hoogte van het Regioplan Windenergie dat voor de zomer wordt vastgesteld door de Provincie. Windshare ziet de uitkomsten van het onderzoek als stimulans om door te gaan met het inventariseren en bundelen van de grote belangstelling die in het gebied leeft voor participatie in windenergie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer