Texel neemt initiatief met Landbouwvisie

De boerenstand op Texel heeft met de visie 'Nu verbinden is de toekomst van morgen' een voorschot genomen op alle ontwikkelingen op het eiland van de komende tien jaar.

Texel+neemt+initiatief+met+Landbouwvisie
© Koen van Wijk

Vrijdagavond is de door LTO Noord Texel opgestelde landbouwvisie in Den Burg feestelijk gepresenteerd aan bestuurders van provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, LTO Noord en gemeente Texel.

De presentatie vond op een ludieke manier plaats. Het rapport werd per drone afgeleverd aan afdelingsvoorzitter Arnold Langeveld die temidden van het publiek stond.

Na een bevlogen toelichting door Langeveld werd de visie overhandigd aan de Noord-Hollandse gedeputeerden Jaap Bond en Tjeerd Talsma en hoogheemraad Siem-Jan Schenk.

DNA van Texel

De Texelse landbouw is met een omzet van ongeveer 50 miljoen euro, na het toerisme, de tweede pijler onder de Texelse economie.

De agrarische sector zorgt voor meer dan 10 procent van de werkgelegenheid en is met ruim 8.500 hectare de grootste terreinbeheerder van het waddeneiland. Daarmee is de landbouw in grote mate beeldbepalend voor het DNA van Texel, zo valt er in de visie te lezen.

Kernpunten

De visie is opgebouwd rond zes kernpunten van de ambities en doelen van de Texelse landbouw voor de komende 10 jaar. Rond deze thema’s zet het LTO Noord-afdelingsbestuur werkgroepen op die deze ambities handen en voeten geven, in dialoog met andere organisaties.

Het gaat om de kernpunten Behoud van oppervlakte volwaardige landbouwgrond, Meer zoet water beschikbaar in de zomer, Landbouw maakt Texel energieneutraal, Producten beter verwaarden, Technologie inzetten om mens, dier en milieu te ontzien en Behoud ondernemer in cultuurhistorisch landschap.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  4° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer