Texelse veehouder raakt 250 runderen kwijt

Bij een veehouder op Texel zijn vorige week donderdag alle 250 runderen opgehaald en in bewaring genomen. De RVO nam deze stap op advies van de Nederlandse Voedsel en Warenauthoriteit (NVWA).

Texelse+veehouder+raakt+250+runderen+kwijt
© Twitter

De NVWA heeft de afgelopen maanden meerder controles op dit melkveebedrijf gehouden. Hier bleek nogal eens iets niet op orde te zijn, meldt de Texelse Courant. De fout van donderdag zou van administratieve aard zijn.

De veehouder noemt het een hetze tegen hem. Nog voordat de controle werd uitgevoerd, waren de vrachtwagens voor het transport van de dieren al onderweg richting Texel.

Veel weerstand

De actie van de RVO kon rekenen op weerstand. Voorzitter Arnold Langeveld van de LTO-afdeling probeerde de ontruiming tevergeefs te stoppen. Hij signaleert juist dat de melkveehouder de laatste maanden bezig was om zaken op orde te krijgen.

Ook het aanbod van een naburige melkveehouder, om het vee op te vangen, werd genegeerd. Het vertrouwensteam van LTO heeft inmiddels contact met de boer gehad. Dit team gaat de ondernemer helpen bij de poging om zijn veestapel terug te krijgen.

Het vee is in bewaring genomen. Dit kan erop duiden dat de melkveehouder zijn vee tijdelijk kwijt is in tegenstelling tot een inbeslagname. Dit vee is elders in het land gestald.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer