Overijssel+wil+goedkopere+asbestsanering
Nieuws
© Harry Tielman

Overijssel wil goedkopere asbestsanering

Op verzoek van provincie Overijssel gaat de Tweede Kamer nog voor het reces praten over een goedkopere sanering van asbestdaken.

Een motie, die tijdens de Provinciale Statenvergadering van 8 juni is aangenomen, gaat er namelijk voor zorgen dat de vaste Kamercommissie en minister Lodewijk Asscher (SZW) nog voor het zomerreces in gesprek gaan over het voorstel om het inventariseren van asbestdaken makkelijker en goedkoper te maken.

Aanpassing

CDA, ChristenUnie, 50Plus, SP en VVD dienden een voorstel in met een aanpassing in de huidige regelgeving over asbest. Daardoor kunnen het werkproces van asbestsanering versneld worden en de kosten voor dak eigenaren gereduceerd.

Vooral Overijssel heeft een grote opgave om voor 2024 alle asbestdaken in Nederland gesaneerd te hebben. De provincie is al enige tijd bezig met het ophalen van kennis uit de markt om zodoende tot gedragen en doeltreffende voorstellen te komen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer