Landbouwministers naar Food to Be-expo

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) bezocht gisteren met de landbouwministers van de Europese Unie (EU) de expo Food to Be in Eindhoven.

Landbouwministers+naar+Food+to+Be%2Dexpo
© GroentenFruit Huis

De expositie laat in een aantal thema's zien waarom Nederland voorloper is op het gebied van landbouwinnovatie.

Van Dam en zijn collega's bezochten na de opening van de expo het paviljoen' Food to be Healthy'. Hier presenteerde GroentenFruit Huis zich met innovatieve producten op het gebied van gezondheid, duurzaamheid, gemak en genieten.

Rood-geel gestreepte paprika

Zo maakten de landbouwministers kennis met de innovatieve rood-geel gestreepte paprika's 'Enjoya', van Harvest House. Verder waren er de ananassen zonder kroon waarmee Cool Fresh inspeelt op het aspect duurzaamheid.

Van Nature presenteert op de expo de Sooup!-pakketten en Banken Champignons haakt met champburgers en champignons met vitamine D in op gezondheid en duurzaamheid. Vitacress Real wil met haar verse kruidenpakketten 'Quality Tea Time' de consument vooral laten genieten.

True Cost-berekening

Biologisch handelsbedrijf Eosta maakte van de gelegenheid gebruik om de True Cost-berekening van biologische peren bij de Europese landbouwministers onder de aandacht te brengen.

Food to be is een initiatief van Economische Zaken en gemeente Eindhoven. De expo wordt georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer