Boer acteert op eigen erf

Melkveehouder Jan Hania uit Westergeest voerde dit weekend met ruim dertig kinderen van BoemTheater op zijn melkveebedrijf de voorstelling 'KO-Operaasje' op over het boerenleven.

Het honderdkoppige publiek, dat voor koe speelde, werd op de activiteitenboerderij Hammerslag in vier groepen van de ligboxenstal naar de weilanden gedreven. Daar waren ze te gast op een boerenfeest voor geheime boerderijdieren.

Maar ook serieuze zaken als de koeien in de weidiscussie en bedrijfsovername werden onder de loep genomen.

Uitpraten

Hania speelde de rol van boer Hans die samen met zijn zonen Pieter en Tom conflicten uitpraat.

'De kloof tussen boer en burger is nog veel te groot. We komen vaak alleen in het nieuws als er geruimd moet worden of een ander drama zich afspeelt. Hiermee willen we laten zien wat we doen', verklaart hij zijn medewerking.

Docent theater

De voorstelling is een project van Eline de Vries die afstudeert aan de opleiding docent theater. 'Met het theater willen we mensen een mening laten vormen of koeien wel in de wei moeten staan of niet.'

Het stuk geeft hier geen antwoord op. 'We willen dat het publiek zelf kiest. Je kunt wel zeggen dat weidegang moet, maar op bedrijven met heel kleine huiskavels is het vaak niet mogelijk'.

Komend weekend wordt de voorstelling nog twee keer opgevoerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer