Op ontdekkingstocht met 'De Boer'

Een bijzonder stukje belevingstheater op een niet alledaagse locatie. Dat is 'De Boer' van theatermaker Merel Smitt. De interactieve voorstellingen vinden op 22, 23 en 24 april plaats op het agrarisch bedrijf van Grieta en Karel Gootjes in Wessem.

Op+ontdekkingstocht+met+%27De+Boer%27
© Eigen foto

Doel van dit belevingstheater is de burger te laten kijken door de ogen van een boer. 'Een fascinatie voor het boerenleven heb ik al altijd al gehad', vertelt Merel Smitt, die haar roots in de Achterhoek heeft.

Zo'n jaar geleden kwam Smitt op het idee haar gedachten uit haar jeugd naar een voorstelling te vertalen.

Benieuwd

Voor haar voorstelling interviewde Merel verschillende boeren. 'Er zijn als je het mij vraagt nog te veel scheve gedachten over de boer', legt ze uit.

'Met deze voorstelling probeer ik die gedachten te ontkrachten. Wat ik verder merk is dat iedereen op zijn vakgebied heel erg zijn best doet om het goed te doen, maar dat je sommige dingen niet met elkaar kunt vergelijken. Een biologische boer werkt heel anders dan een varkenshouder, terwijl de regelgeving voor alle sectoren gelijk is.'

Wandelen en luisteren

Het materiaal dat Merel Smitt aan de hand van interviews bij elkaar verzamelt, monteert ze tot één lang geluidsfragment. Een bezoeker van de voorstelling krijgt al wandelend over de locatie van een boerderij een koptelefoon op en hoort muziek, geluiden en flarden uit het interview.

De voorstellingen vinden plaats op de locatie van Grieta en Karel Gootjes in Wessem. Het gaat telkens om zes rondes per dag, waar iedere keer zo'n 25 mensen aan kunnen deelnemen.

Het kopen van een kaartje kan via de website van Merel Smitt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer