In gemeente Veendam meeste akkerbouw

Op ruim 85 procent van de landbouwgrond in Veendam groeit een akkerbouwgewas. Hiermee is dit de gemeente waar de akkerbouw het meest domineert.

In gemeente Veendam gaat het om 62 landbouwbedrijven, waarvan 46 als akkerbouwbedrijf staan genoteerd. Van de 423.331 hectare cultuurgrond hebben de akkerbouwers 360.000 hectare in gebruik, blijkt uit CBS-cijfers.

Op de tweede plaats staat de Zuid-Hollandse gemeente Cromstrijen, waar op 82 procent van de landbouwgrond een akkerbouwgewas staat. In Sluis en Terneuzen, op de plaatsen drie en vier, is het belang van akkerbouw 80 procent.

Top 10

De top 10 van akkerbouwgemeenten bestaat verder uit Stadskanaal, Oud-Beijerland, Eemsmond, Haarlemmermeer, Dronten en Goes. Deze meenten zitten allemaal rond de 75 à 76 procent akkerbouwgrond ten opzichte van het totale landbouwareaal.

Groningen, Zeeland en Flevoland zijn de belangrijkste akkerbouwprovincies. In Zeeland en Flevoland zijn akkerbouwgewassen goed voor 70 procent van het landbouwareaal, in Groningen ruim de helft.

Aandeel

In grote delen van Friesland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Noord- en Zuid-Holland ligt het aandeel akkerbouw vaak onder de 10 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer