Februari+goede+maand+voor+foodverkopers
Nieuws
© Twan Wiermans

Februari goede maand voor foodverkopers

Supermarkten en speciaalzaken hebben in februari goede zaken gedaan. Ten opzichte van dezelfde maand in 2015 lagen de omzetten gemiddeld 3,6 procent hoger.

De hele detailhandel heeft in februari met een omzetplus van 2,3 procent een zeer goede maand achter de rug, meldt het CBS.

Schrikkeljaar

De groei was vooral te danken aan het feit dat 2016 als schrikkeljaar in februari een maandag extra telde. Hierdoor kwamen de verkopen – het volume aan verkochte producten – 1,8 procent hoger uit. Ook de 0,5 procent hogere prijzen droegen in februari bij aan een stijging van de omzetten.

In supermarkten en speciaalzaken groeide de omzet in februari met gemiddeld 3,6 procent ten opzichte van februari vorig jaar. De verkopen lagen 2,8 procent hoger bij 0,8 procent hogere prijzen.

Speciaalzaken deden het in februari met een omzetgroei van 4,1 procent zelfs nog beter dan supermarkten, die bleven steken op een plus van 3,6 procent.

Online

De snelle groei die internetwinkels doormaken zette ook in februari door. Ten opzichte van 2015 groeide de online omzet met 24 procent. De online omzet van winkels die er een webservice naast hebben steeg met 18 procent. Pure webwinkeliers zagen de omzet met 28 procent groeien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer