Budget+Bloemenbureau+14%2C5+miljoen+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst (Josien)

Budget Bloemenbureau 14,5 miljoen euro

Bloemenbureau Holland heeft voor de generieke en collectieve promotie van bloemen en planten een budget van 14,5 miljoen euro beschikbaar.

Met dat bedrag kan het bureau meer consumenten bereiken en activeren en zo de afzet van bloemen en planten in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland een positieve impuls geven.

Het budget is samengesteld uit een handelsbijdrage van 6 miljoen euro en 8,5 miljoen euro bijdrage van de kwekers. Het geld wordt via FloraHolland bij elkaar gebracht.

Gezamenlijke investering

Vanaf 2016 wordt er, door kwekers die lid zijn van FloraHolland in binnen- en buitenland en handelaren die er klant zijn, weer gezamenlijk geïnvesteerd in collectieve en generieke promotie voor bloemen en planten.

Zowel kwekers als handelaren zijn vertegenwoordigd in het nieuwe bestuur van Bloemenbureau Holland. Het bestuur bestaat uit drie kwekers, drie leden namens de handelsbedrijven en een onafhankelijke voorzitter.

Expertgroep

Op initiatief van het nieuwe bestuur wordt deze zomer door experts van binnen en buiten de sector gesproken over de invulling van de promotie op de lange termijn.

De expertgroep brengt voor september een advies uit over de doelstellingen, strategie en het besturingsmodel van Bloemenbureau Holland vanaf 2017.

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer