EU%3A+111+miljoen+voor+promotie+sector
Nieuws
© Gov.uk

EU: 111 miljoen voor promotie sector

De Europese Unie trekt meer geld uit voor de agrarische promotie. In 2016 is 111 miljoen euro beschikbaar om nieuwe markten aan te boren en de consumptie in en buiten de Europese Unie te bevorderen.

Het geld is er vooral bestemd voor een aantal geselecteerde landen waarvan het groeipotentieel het grootst is, vooral voor sectoren met een bijzonder moeilijke marktsituatie, zoals zuivel en varkensvlees. Daarvoor is 30 miljoen euro specifiek geoormerkt.

Brussel heeft deze week het promotieprogramma 'Enjoy, it's from Europe' vastgesteld. Dat moet de sector helpen op internationale markten door te breken of hun positie op die markten te versterken. Daarnaast wil de EU consumenten meer bewust maken van alle inspanningen die die landbouwers zich getroosten.

Cofinanciering

Volgens de nieuwe regels stijgen ook de percentages voor cofinanciering door de Europese Unie van 50 naar 70-80 procent, en tot 85 procent voor Griekenland en Cyprus. Tegelijk verdwijnt de nationale cofinanciering, waardoor voor alle lidstaten een gelijk speelveld ontstaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer