Bons+hofleverancier+EK+Koeien+Colmar
Nieuws
© Nieuwe oogst

Bons hofleverancier EK Koeien Colmar

Met zes zwartbonten is de familie Bons uit Ottoland hofleverancier bij de Nederlandse zwartbontselectie voor het EK rundvee, op 17, 18 en 19 juni 2016 in de Franse stad Colmar.

Alle deelnemende koeien zijn inmiddels in quarantaine geplaatst.

Bons-Holsteins heeft vier dieren in de voorlopige selectie bij de zwartbonte vaarzen: Bons-Holsteins Aaltje 126 (V. B-Crest Shadow), Bons-Holsteins Koba 219 (V. Comestar Lauthority), Bons-Holsteins Koba 213 (V. Gillette Windbrook) en Bons-Holsteins Dikkie 183 (V. Comestar Lauthority).

Andere dieren die in deze klasse voor Nederland uitkomen zijn De Rith Copaboka (V. De-Su Freddie Galaxy) van De Rith Holsteins uit Breda, Giessen Gorgeous 9 (V. De-Su Bkm McCutchen) van Theo van Vliet uit Nieuwlande en J.S. Lucinda (V. Sully Hart Meridian) van Vof Jongsteins uit Hoogblokland.

Midden

In de categorie midden heeft Bons één troef met Bons-Holsteins Ella 192 (V. R-E-W Seaver). Hier heeft Future Dream Holsteins van Jacob Wijnker en Ina van Ark twee ijzers in het vuur, met Future Dream H. Fien (V. Pine-Tree Sid) en Future Dream H. Darina (V. Flevo Genetics Snowman).

Ook Sommers Melkveehouderij uit Elsendorp is hier van de partij met Zandenburg Meridian Camilla (V. Sully Hart Meridian). Omroep Brabant maakte hier een filmpje van.

Oud

Bij zwartbont oud brengt Van Vliet Giessen Charity 59 (V. Maple-Downs-I G W Atwood) in de ring, terwijl Bons dit doet met Bons-Holsteins Koba 191 (V. Wilcoxview Jasper-ET).

De selectie voor roodbont is minder omvangrijk. Zo bevat de selectie twee vaarzen: Bonhill Warsa 69 (V. Khw Elm-Park Acme) van Bonhill Holsteins uit Kessel en Dol's Odeline 2 (V. Big Apple-Red) van Melkveebedrijf Eggerink uit Wierden.

Middenklasse

Een buurtgenoot van Odeline vertegenwoordigt Nederland in de middenklasse. Dit is Bossink Jacoba 19 (V. Aalshorst Pleasure) van Van der Kolk Melkvee uit Wierden.

Future Dream heeft met Zeedieker Roseanna Red (V. Khw Kite Advent-Red) nog een troef bij de roodbonte oudere koeien. De andere Nederlandse inzending hier is Barendonk Emma 220 (V. Jotan Red) van Barendonk Holsteins in Beers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer