Moederdag: kwart geeft bloemen

Meer dan een kwart van de mensen die een cadeau voor hun (schoon)moeder of vrouw kopen, geeft bloemen. Dit product wordt populairder, stelt Royal FloraHolland. Rood en roze zijn daarbij hip.

Moederdag%3A+kwart+geeft+bloemen
© Bloemenbureau Holland

Ipsos voerde in opdracht van Royal FloraHolland een marktonderzoek uit naar moederdagcadeaus.

'We zien dat steeds meer mensen hun liefde delen met bloemen. Moederdag is dan ook echt een bloemendag', zegt algemeen directeur Lucas Vos van FloraHolland.

556 mensen

Ipsos peilde onder 556 mensen wat moeders kunnen verwachten op zondag 8 mei. Bijna de helft van hen zegt hun moeder of vrouw zondag extra in het zonnetje te zetten met een cadeau.

Vooral jongeren tussen de 18 en 29 jaar zijn gulle gevers; bijna driekwart van hen koopt iets voor Moederdag.

Roze of rood

In de meeste gevallen wordt een bos roze of rode bloemen gegeven. Onder jongeren is paars ook populair.

Rozen zijn daarbij favoriet (26 procent). Ook parfum/cosmetica (16 procent) en chocola (11 procent) worden vaak gegeven.

Gemiddeld geven mensen 28 euro uit aan het cadeau. Uit de peiling blijkt verder dat iets meer dan de helft van de mensen aangeeft dat hun moeder van bloemen houdt en dat het daarom een goed cadeau is.

Bloemenverkoop in de lift

De verkoop van bloemen en planten is aan het stijgen. In 2015 leverde de verkoop van bloemen en planten in Europa 32,5 miljard euro op, een stijging van 0,5 procent ten opzichte van 2014.

De stijging in Nederland bedroeg zelfs ruim 13 procent ten opzichte van 2014. Deze positieve ontwikkeling is te verklaren, doordat Europese landen de recessie uitklimmen en doordat het inkomen van mensen langzamerhand weer wat toeneemt.

Nederlanders besteden dan ook steeds meer van hun inkomen aan planten en bloemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  26° / 13°
  0 %
 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
Meer weer