Utrecht+inventariseert+natuur+buitengebied
Nieuws
© ANP

Utrecht inventariseert natuur buitengebied

Veldwerkers gaan in opdracht van provincie Utrecht vanaf deze week tot eind september op pad. Ze inventariseren welke planten en dieren er leven in de provincie.

Deze inventarisatie vindt ieder jaar plaats in een ander deel van de provincie. Dit jaar staan een deel van het Kromme Rijngebied en Schalkwijk op het programma. Het gaat vooral om het in kaart brengen van bijzondere planten en dieren.

Met de inventarisatie brengt de provincie in kaart wat de natuurwaarden zijn in het gebied en welke beschermde en bedreigde soorten planten en dieren er voorkomen.

Beleid

De provincie kijkt naar planten, zoogdieren, reptielen, amfibieën, vissen, dagvlinders, libellen, sprinkhanen, krekels en bosmieren. Voor de planten is een bezoek voldoende, voor de dieren moet een gebied drie maal in het seizoen worden bezocht.

Met de verzamelde natuurinformatie kan de provincie de belangen van de natuur meewegen met de vele andere belangen in het landelijk gebied. Zo zijn in het Natuurbeheerplan op basis van waarnemingen de kansrijke gebieden geselecteerd voor subsidies voor agrarisch natuurbeheer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer