Plantum zoekt veredelaars in gewas hop

Plantum wil weten of er onder de leden veredelaars zijn die actief zijn in het gewas hop of interesse hebben daarin actief te worden.

Plantum+zoekt+veredelaars+in+gewas+hop
© Nieuwe Oogst

De vraag voor deze oproep is binnengekomen vanuit het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN). Plantum vertegenwoordigt de sector plantaardig uitgangsmateriaal en probeert hier gehoor aan te geven.

De vraag vloeit voort uit een idee voor een publiek private samenwerking waarin wordt gezocht naar geschikte kruisingsouders om nieuwe rassen te ontwikkelen voor Nederland.

Ingrediënten

Aanleiding voor het onderzoeksplan is een toenemende belangstelling in Nederland en elders voor lokale producten en bier vormt daarop geen uitzondering.

Veel ingrediënten waar bier van wordt gebrouwen, kunnen lokaal worden verkregen, echter hop vormt hier een uitzondering op. Ook vindt er in Nederland geen hopveredeling plaats en elders in Europa vindt deze op een redelijk eenvoudige manier plaats.

Hoprassen

Het voorstel beoogt het zetten van de eerste stappen richting het ontwikkelen van Nederlandse hoprassen. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Daniël Ende via d.ende@plantum.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer