'Maak werk van reductie antibiotica'

Een groep van 54 internationale investeerders wil dat fastfoodketens werken aan reductie antibioticagebruik bij hun toeleveranciers.

De investeerders, die samen 1.410 miljard dollar- zo'n 1.236 miljard euro - in beheer hebben, willen dat grote Amerikaanse en Britse fastfood- en restaurantketens maatregelen treffen ten aanzien van de inkoop van hun vlees, schrijft The Guardian.

Dit moet er toe leiden dat de antibioticagebruik in de veehouderij sterk wordt teruggedrongen.

Domino's Pizza

De oproep is onder meer gericht aan McDonalds, Domino's Pizza, de grootste Britse horecaketen Wetherspoon en The Wendy's Company.

Jeremy Coller, van Coller Capital, is de Initiatiefnemer achter de oproep investeerders. Volgens hem wordt 80 procent van alle antibiotica die in de Verenigde Staten wordt gebruikt, ingezet in de veehouderij. In het Verenigd Koninkrijk zou dat 45 procent zijn.

Resistentie

Problemen met resistentie zou de wereld tegen 2050 tot wel 100 miljard dollar -globaal 87,7 miljard euro - kunnen gaan kosten, aldus Coller.

De investeerder wijst in zijn verklaring ook naar de vogelgriep-epidemie die de Amerikaanse pluimveehouderij bij een omzet van 50 miljard dollar vorig jaar 3,3 miljard dollar - 2,9 miljoen euro - heeft gekost.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer