Enza Zaden wint Familiebedrijven Award

Enza Zaden is donderdag in Den Haag verkozen tot familiebedrijf van het jaar. Het groenteveredelingsbedrijf in Enkhuizen won de Familiebedrijven Award 2016.

Enza+Zaden+wint+Familiebedrijven+Award
© Familiebedrijven Award

'Enza Zaden behoort binnen haar vakgebied tot de absolute wereldtop', aldus de jury onder leiding van John Fentener van Vlissingen. 'De familie functioneert niet alleen als bestuurder, maar is ook intensief betrokken bij productontwikkeling.'

Directievoorzitter Jaap Mazereeuw en zijn vader Piet Mazereeuw - lid van de raad van commissarissen - ontvingen de jaarlijkse prijs donderdag uit handen van bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN Amro.

Waardering

'Bijna 70 procent van de Nederlandse ondernemingen is een familiebedrijf. Dat komt neer op zo'n 260.000 bedrijven. Voor ons hele bedrijf is het dan ook een enorme waardering om door deze vakkundige jury uitgeroepen te worden tot familiebedrijf van het jaar', zegt Jaap Mazereeuw.

Enza Zaden werd in 1938 opgericht door Jacob Mazereeuw onder de naam De Enkhuizer Zaadhandel. Inmiddels is Enza Zaden een onafhankelijk en wereldwijd toonaangevend zaadveredelingsbedrijf voor groenterassen. Wereldwijd heeft de onderneming ruim 1.500 medewerkers en 43 vestigingen.

Genomineerden

Voor de Familiebedrijven Award 2016 waren tien bedrijven genomineerd. Andere finalisten waren leverancier van betaalterminals en transactieverwerking CCV, verpakkingsbedrijf NNZ en de industriële onderneming VDL Groep.

Eerder ontvingen Gassan Diamonds (2013),Westland Kaas (2014) en Koninklijke De Heus (2015) de Familiebedrijven Award.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer