Premier+Rutte+bezoekt+zaadveredelaar+Enza
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Premier Rutte bezoekt zaadveredelaar Enza

Minister-president Mark Rutte brengt maandag een werkbezoek aan provincie Noord-Holland. Hij spreekt hier met het provinciebestuur en bezoekt groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden in Enkhuizen.

Rutte wordt vanmiddag in Hoorn ontvangen door de Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes. De premier wordt bijgepraat over de ontwikkelingen in de regio, onder meer over de stimulering van de economie en de verbetering van de wegenstructuur.

In Enkhuizen bezoekt de minister-president aan het einde van de middag groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden. Dit innovatieve familiebedrijf ontwikkelt meer dan 1.100 groenterassen en heeft inmiddels 42 vestigingen, 3 joint ventures in 24 landen.

Seed Valley

Het hoofdkantoor van Enza Zaden ligt in de 'Seed Valley'. In dit gebied zijn meer dan dertig bedrijven actief die wereldwijd leidend zijn op het terrein van onder meer plantenveredeling, productie, bewerking en de verkoop van hoogwaardige zaden en plantaardig uitgangsmateriaal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer