Ondanks Algerije pootgoedexport op schema

De problemen met de levering van pootgoed naar Algerije hebben vooralsnog geen invloed op het volume aan pootgoed dat naar het buitenland is verkocht.

Ondanks+Algerije+pootgoedexport+op+schema
© Persbureau Noordoost

Uit de voorlopige exportcijfers van de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) blijkt dat per 1 januari de export van pootgoed met ruim 355.000 ton ongeveer op hetzelfde niveau ligt als de voorgaande drie seizoenen.

Wel blijft de export naar Algerije vanwege de leveringsproblemen van de laatste weken steken op 70.000 ton op dit moment. Vorig jaar kwam de totale export naar het Noord-Afrikaanse land nog op zo'n 93.500 ton.

Verschepen

Aanvankelijk verwachtten de Nederlandse pootgoedbedrijven dit jaar meer dan 100.000 ton te kunnen verschepen naar Algerije. Het is maar zeer de vraag of dat alsnog gaat lukken.

De lagere export naar Algerije en ook naar Egypte wordt voor een deel gecompenseerd door meer afzet naar Marokko. Dat land kocht tot en met december 20.600 ton Nederlands pootgoed, dat is bijna 9.000 ton meer dan vorig jaar.

Europese bestemmingen

Ook de verkoop van pootgoed naar Europese bestemmingen lijkt wat hoger en wellicht eerder op gang te komen. Binnen de Europese Unie is tot januari 77.700 ton pootgoed verkocht, dat is 10.000 ton meer dan vorig jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer