Impuls voor Haringvliet-regio

Provincie Zuid-Holland stelt 2 miljoen euro cofinanciering ter beschikking voor 2016 in nieuw opgerichte Landschapstafel Haringvliet.

Hierin werken de gemeenten van Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard, het Natuur- en recreatieschap Zuidwestelijke Delta en de zes natuurorganisaties van het Droomfondsproject Haringvliet de handen ineen.

Samen vormen zij de Landschapstafel Haringvliet die de komende jaren ruim 25 miljoen euro in de regio zal investeren. Met 2 miljoen euro ondersteunt de provincie Zuid-Holland in 2016 de plannen om het Haringvliet in een stroomversnelling te brengen.

Kier

Er zijn veel kansen waar deze Landschapstafel op inspeelt, zoals het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen in 2018, maar ook het Droomfondsproject Haringvliet dat vanuit de Nationale Postcode Loterij een bijdrage van 13,5 miljoen euro heeft ontvangen, meldt de provincie.

De regio Haringvliet wordt de komende jaren flink aangepakt en versterkt zodat het weer een trekpleister wordt voor mens, dier en plant. Dit komt ten goede aan de leefbaarheid en lokale economie op de Zuid-Hollandse eilanden en versterkt de relatie met Rotterdam en Drechtstreden, aldus provincie Zuid-Holland.

Landschapstafels

Het doel van de Zuid-Hollandse landschapstafels is samen met gebiedspartijen een integrale en wervende visie voor de landelijke gebieden in de provincie te ontwikkelen en vanuit langjarige samenwerkingsverbanden ook verantwoordelijkheid te dragen voor de uitvoering ervan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  21° / 11°
  20 %
 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
Meer weer