Nieuwe archeologiekaart Neder-Betuwe

Gemeente Neder-Betuwe heeft de archeologiekaart geactualiseerd. Met de nieuwe kaart is er minder vaak archeologisch onderzoek nodig. Vooral de laanboomtelers en de fruittelers in de gemeente zijn daar blij mee.

Nieuwe+archeologiekaart+Neder%2DBetuwe
© VidiPhoto

'Bij de vorige archeologiekaart uit 2008 was geen rekening gehouden met bodemverstoringen uit het recente verleden, zoals bewerkingen in de fruitteelt- en boomteeltgebieden', zegt bestuurslid Gerwin van Maanen van LTO Noord Buren/Tiel/Neder-Betuwe.

Namens de afdeling was hij betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe archeologische kaart. Neder-Betuwe doet mee aan een landelijke proef van LTO die moest uitwijzen hoe het zit met de verstoring van de grond.

Verstoringen

Uit de proef bleek dat de bodem veel meer verstoord is dan werd gedacht. Dat blijkt ook uit informatie van de Historische Kring Kesteren.

Alle verzamelde gegevens zijn gebruikt om de Archeologische Beleidskaart aan te passen. Samen heeft dat ertoe geleid dat het aantal 'archeologisch waardevolle gebieden' naar beneden is gegaan.

• Lees meer hierover zaterdag in nieuwe Oogst, editie midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer