Suikervoorraad EU halveert bijna

Uit de suikerbalans van de Europese Unie blijkt dat door de lage suikerproductie van dit jaar de voorraad aan suiker dit jaar bijna halveert.

Suikervoorraad+EU+halveert+bijna
© Nieuwe oogst

Op 1 oktober 2015 was in de EU aan vrije voorraad nog 1,331 miljoen ton suiker beschikbaar. Komend jaar daalt de theoretische voorraad aan quotumsuiker tot vlak voor de nieuwe campagne naar 0,716 miljoen ton.

Uitgaande van het verbruik aan menselijke consumptie in de EU van 17 miljoen ton suiker betekent dit dat de voorraad gerekend in weken consumptie daalt van 4,07 weken tot slechts 2,19 weken.

Waardestijging real

De verwachte lage voorraden in Europa en negatieve oogstberichten uit onder meer Brazilië, Zuidoost-Azië en Zuid-Afrika zorgen voor een forse stijging van de suikernoteringen.

Daarnaast is suiker uit Brazilië op dit moment minder aantrekkelijk voor de exportmarkt vanwege de waardestijging van de real.

460 euro per ton

De beurs in Londen noteert inmiddels ruim 460 euro voor een ton witte suiker. Dat is 120 euro per ton meer dan in augustus 2015. De notering is nu weer op hetzelfde niveau als in de zomer van 2014.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer