Braziliaanse suikeroogst valt tegen

Analisten hebben de prognose voor de rietsuikeroogst in Brazilië naar beneden bijgesteld van 597 miljoen ton tot 575 miljoen ton rietsuiker.

Braziliaanse+suikeroogst+valt+tegen
© Internet

De lagere oogst is een gevolg van de droogte in Brazilië in de eerste maanden van 2014. De suikeropbrengst zal naar verwachting uitkomen op 33,4 miljoen ton suiker.

Voor Thailand wordt daarentegen een recordoogst verwacht van 103,7 miljoen ton rietsuiker. Dit levert een uiteindelijke suikerproductie op van 11,3 miljoen ton.

Topoogst in EU

Op basis van klimaatgegevens gaat de Europese Commissie voor de EU voorlopig uit van een productie per hectare die hoger is dan het meerjarig gemiddelde. De hoge temperaturen in de winter en het voorjaar kunnen de basis zijn voor een topoogst.

Vooralsnog is de verwachting dat de wereldwijde suikeroogst hoger is dan de consumptie. Volgend jaar kan dat anders zijn als gevolg van de negatieve effecten van El Niño op de suikeroogst.

Hoge voorraden

Ook gaan analisten er nog steeds vanuit dat in gebieden met suikerriet minder plantages aangeplant gaan worden vanwege de lage suikerprijzen. Door de relatief hoge wereldvoorraden is er vooralsnog voldoende suiker beschikbaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  31° / 15°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
Meer weer