VS+koopt+miljoenen+mkz%2Dvaccins
Nieuws
© 123RF

VS koopt miljoenen mkz-vaccins

De Amerikaanse Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) van het ministerie van Landbouw wil minimaal 25 miljoen vaccins tegen elk van de tien hoogst risicovolle stammen van mond- en klauwzeer inkopen.

Deze stap is opmerkelijk, omdat de laatste uitbraak van mond-en-klauwzeer in de Verenigde Staten (VS) dateert van 1929. APHIS werkt hard om dit ook zo te houden.

Grote behoefte

Uit gesprekken met veehouders en bedrijven uit de aanverwante industrie bleek dat er een grote behoefte is aan vaccin. Dat om een eventuele uitbraak snel in de kiem te smoren.

Tijdens deze besprekingen is erkend is er een grotere behoefte aan een gestage vaccin levering aan deze verwoestende ziekte moet het invoeren van het land te bestrijden.

In leven blijven

APHIS wil het vaccin gebruiken om koeien, varkens, schapen en geiten te beschermen in de getroffen staten. Gevaccineerde dieren mogen blijven leven. Dat zorgt voor voortzetting van de productie en onderhoudt de binnenlandse voedselvoorziening.

Om deze strategie te realiseren, is echter voldoende vaccin nodig. APHIS zoekt momenteel fabrikanten die de vaccins kunnen leveren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  17° / 9°
  20 %
Meer weer