Pop-upslager stelt vlees ter discussie

FoodUp! Brabant opent op maandag 28 maart in 's-Hertogenbosch Slagerij de Hamvraag. De pop-upwinkel wil een bijdrage leveren aan de discussie rond beter vlees, meer dierenwelzijn en een betere beloning voor de boer.

Pop%2Dupslager+stelt+vlees+ter+discussie
© Peter Smit

Over weinig onderwerpen zijn de meningen zo verdeeld als over vlees, schrijft de organisatie achter Slagerij de Hamvraag. Maar of je nou veel, soms of nooit vlees eet, ergens in ons achterhoofd weten we dat de consumptie van vlees impact heeft op onze omgeving. En deze impact is misschien wel nergens zo voelbaar als in Noord-Brabant, het hart van de Nederlandse veeteelt.

Goede keuze

'Wij willen mensen laten ervaren dat ze altijd een keuze hebben. Wel of geen vlees. We geloven dat mensen als ze meer weten vanzelf tot een goede keuze komen, wat hun keuze ook is', zegt initiator Wim Coenraadts van FoodUp! Brabant.

'En valt de keuze op vlees, dan hopen we dat ze vragen om beter vlees; vlees dat het dier een rijker leven geeft en de boer een betere prijs.'

Avonduren

Slagerij de Hamvraag is tussen maandag 28 maart en zaterdag 2 april geopend in het centrum van 's-Hertogenbosch. In de avonduren wordt een speciaal programma georganiseerd.

Zo gaat op 1 april Wilbert van de Kamp van Youth Food Movement Nederland in gesprek met verschillende boeren, slachters en slagers om te ontdekken hoe het als ondernemer is om in de zuivel- en kalversector te werken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  55 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer